Izvor:Foto: N.Fifić

VEĆINA MLADIH: Da li će uzeti pomoć države?

Izvor: Nportal

15.01.2022.

17:02

ODLUKU države da mladima od 16 do 30 godina novčano pomogne sa 100 evra, ova ciljna grupa u anketi Tanjuga uglavnom ocenjuje kao pozitivnu, a ima i onih koji ovu vrstu pomoći vide kao deo predizborne kampanje, ali, sa jednim izuzetkom, svi anketirani kažu da će se prijaviti i uzeti novac.

Danas je počelo prijavljivanje građana starosti od 16 do 29 godina za dobijanje državne pomoć u iznosu od 100 evra, a mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs do 30. januara.

Studentkinja ističe da je pomoć države super stvar i da će taj novac iskoristiti za putovanja, A jedna anketirana tinejdžerka kaže da je odluku na mestu.

Jedna od devojaka iz ankete kaže da se već prijavila, ali smatra da je mladima potrebna i drugačija vrsta pomoći.

Sa druge strane, jedan od anketiranih mladića bio je kategoričan u stavu da je ova pomoć usmerena na "kupinu glasova" pred izbore i i kaže da se neće prijaviti.

Za razliku od njega, dvojica momaka pozdravljaju odluku i kažu da će novac iskoristi da se zabave.

Beograđanka, koja živi sama, kaže da će joj novac dobro doći.

Jedna druga devojka, međutim kaže, da je motivacija za trošenje tih para mala i smatra da je 100 evra je "smešna cifra koja ne može da pomogne nizašta konkretno".  - Prijaviću se, jer oni meni sleduju, ali motivacija za iskorišćenje takvog novca je nikakva - kaže ona.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".