Izvor:Foto: Profimedia
MILUJE NEPCE: Musaka sa piletinom
06.08.2025.
12:27
MUSAKA je jelo koje je najčešće na trpezi.
Može se praviti sa svinjskim mesom ili u posnoj varijanti. Međutim, musaka sa piletinom je odnela pobedu!
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 kg krompira
- 200 g narendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičice suve majčine dušice
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 šoljica ulja
Priprema:
Za početak potrebno je da krompir operete, oljuštite i isečete na kolutove. Belo meso sameljite ili iseckajte na kockice. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa dok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite musaku u rernu nekoliko minuta da se istopi.
BloombergAdria.com
(Trpeza)