Izvor:Foto: Profimedia

MILUJE NEPCE: Musaka sa piletinom

Izvor: Nportal

06.08.2025.

12:27

MUSAKA je jelo koje je najčešće na trpezi.

Može se praviti sa svinjskim mesom ili u posnoj varijanti. Međutim, musaka sa piletinom je odnela pobedu!

Potrebno je: 

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 kg krompira
  • 200 g narendanog kačkavalja
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičice suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 šoljica ulja 

Priprema:

Za početak potrebno je da krompir operete, oljuštite i isečete na kolutove. Belo meso sameljite ili iseckajte na kockice. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa dok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite musaku u rernu nekoliko minuta da se istopi.

BloombergAdria.com

(Trpeza)