Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Zlatni dečko film

ZLATNI DEČKO Denis odrastao na Kosovu - zbog nje upisao FDU

Izvor: Nportal

18.01.2022.

09:52

TRENUTNO najaktuelniji glumac, Denis Murić, publici se prvi put predstavio u filmu "Ničije dete", koji je snimio sa 13 godina, nakon čega su usledili projekti "Grupa", "Kalup", "12 reči", a trenutno je briljirao u filmu "Zlatni dečko", koji je sada glavna tema u javnosti.

Denis je odrastao na Kosovu, a glumu je upisao na nagovor čuvene glumice Anice Dobre.

BloombergAdria.com

 

Ne samo da ga je Anica nagovorila da upiše glumu, već je za FDU Denisa spremala njena ćerka, mlada glumica Mina Sovtić, dva meseca pred prijemni.

- Anica Dobra me je zvala i rekla mi "slušaj, da si našao tekstove, javiće ti se moja ćerka i da dođeš u Beograd da radiš s njom" - ispričao je Denis prošle godine za Noizz.

Denis je iz Zvečana i celo detinjstvo proveo je na Kosovu.

- U nekom periodu života ja sam sa babom, dedom i sestrom živeo u Zvečanu, a moji roditelji u Mitrovici, tako da sam već na neki način bio samostalan. Sestra je bila dosta uz mene, ali se i ona trudila da uvek idem sam u školu, da ne zavisim od bilo koga. Oduvek sam nekako imao osećaj za prostor, vreme, gde sam, šta sam, šta treba da se radi, šta ne... Sve to su me učili na vreme, a dolazio sam ranije u Beograd na Zvezdine utakmice, pa kad sam došao u Beograd nije mi to bilo wow, kako ću sam sad?! Drugo, nikad nisam bio dete na rekreativnoj koje plače jer mu nije tu mama - rekao je u pomenutom intervjuu.

Danas, debitantsko ostvarenje Ognjena Jankovića, rađeno po scenariju Vuka i Alekse Ršumovića, kao i samog reditelja, sa Denisom Murićem u glavnoj ulozi, priča je o mladom, vanserijski talentovanom fudbaleru, koji je meta različitih interesa. Sjajnu glumački ekipu čine i Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, LJubomir Bulajić, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić i drugi.

BloombergAdria.com

 

Interesantno je to što glavni junak, nosi svoje ime i na filmu. A otkrio je i da je za ulogu bilo potrebno da trenira.

BloombergAdria.com

 

- Spremao sam se godinu dana za ulogu. Radili smo na tekstu, a trenirao sam s fudbalerima šest meseci. Nije bilo lako, ali mi je prijao zdrav život - objasnio je glumac medijima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".