Izvor:Foto: Shutterstock

PARADAJZ ČORBA NA KAFANSKI NAČIN: Leči dušu i telo

Izvor: Nportal

11.08.2025.

13:51

PARADAJZ čorba je okrepjuća čorba pogodna kada se bolesni i kada samo želite da se rashladite i uživate u ukusu.

Sigurno ste u starim kafanam probali paradajz čorbe i pitali se kako je tako ukusna. Poželeli ste da je spremite i kod kuće. Prenosimo recept u celosti. 

Potrebni sastojci: 

BloombergAdria.com

 

Priprema:

Isecite paradajz na krupne komade pa ga poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem i dobro začinite. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpi propržite seckani celer i lukove. Kocku rastvorite u 700 ml tople vode, pa njome zalijte povrće. Dodajte pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa ostavite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i služite sa kiselom pavlakom.

BloombergAdria.com

 

(Trpeza)