Izvor:Foto: Shutterstock
PARADAJZ ČORBA NA KAFANSKI NAČIN: Leči dušu i telo
11.08.2025.
13:51
PARADAJZ čorba je okrepjuća čorba pogodna kada se bolesni i kada samo želite da se rashladite i uživate u ukusu.
Sigurno ste u starim kafanam probali paradajz čorbe i pitali se kako je tako ukusna. Poželeli ste da je spremite i kod kuće. Prenosimo recept u celosti.
Potrebni sastojci:
BloombergAdria.com
Priprema:
Isecite paradajz na krupne komade pa ga poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem i dobro začinite. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpi propržite seckani celer i lukove. Kocku rastvorite u 700 ml tople vode, pa njome zalijte povrće. Dodajte pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa ostavite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i služite sa kiselom pavlakom.
BloombergAdria.com
(Trpeza)