Izvor:Foto: Profimedia

LAGANA I JEDNOSTAVNA: Pasta u belom sosu

Izvor: Nportal

16.08.2025.

11:24

PASTE su deo italijanske tradicije koji se ukorenio u domaćoj kuhinji.

Prave se na bezbroj načina. Pasta u belom sosu je samo jedan od njih koji će vas oduševiti. 

Potrebno je: 

  • 300 g testenine po želji
  • 250 ml mleka
  • 30 g putera
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika sveže seckanog peršuna
  • so, biber

Priprema:

U tiganju, na srednjoj vatri otopite puter. Dodajte protisnuti beli luk i pržite minut. Sipajte pileći bujon i mleko, dodajte testeninu, so i biber po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte povremeno mešajući 20 minuta, ili dok testenina ne omekša. Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, dodajte još mleka. Sklonite s vatre, pospite peršunom i po želji parmezanom.

BloombergAdria.com

(Trpeza)