Izvor:Foto: Profimedia
LAGANA I JEDNOSTAVNA: Pasta u belom sosu
16.08.2025.
11:24
PASTE su deo italijanske tradicije koji se ukorenio u domaćoj kuhinji.
Prave se na bezbroj načina. Pasta u belom sosu je samo jedan od njih koji će vas oduševiti.
Potrebno je:
- 300 g testenine po želji
- 250 ml mleka
- 30 g putera
- 4 čena belog luka
- 1 kašika rendanog parmezana
- 400 ml pilećeg bujona
- 1 kašika sveže seckanog peršuna
- so, biber
Priprema:
U tiganju, na srednjoj vatri otopite puter. Dodajte protisnuti beli luk i pržite minut. Sipajte pileći bujon i mleko, dodajte testeninu, so i biber po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte povremeno mešajući 20 minuta, ili dok testenina ne omekša. Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, dodajte još mleka. Sklonite s vatre, pospite peršunom i po želji parmezanom.
BloombergAdria.com
(Trpeza)