Izvor:Foto: Profimedia

FRANCUSKA KREMPITA; Pravo osveženje za vrele dane

Izvor: Nportal

29.08.2025.

17:25

FRANCUSKA kuhinja i slatkiši su jedni od najpoznatijih u svetu.

Francuska krempita se pravi veoma lako, a vrlo je izdašna i ukusna. 

Potrebno je: 

Za svetli krem: 

  • 8 jaja
  • 300 g šećera
  • 200 g skroba / nišeste / gustina
  • 1,5 l mleka
  • 250 g maslaca
  • 200 + 300 ml slatke pavlake

Za žele od višanja: 

  • 300 g višanja – bilo da su zaleđene ili sveže koristite sve sa sokom
  • 100 ml vode
  • 100 g šećera
  • 50 g skroba / nišeste / gustina

Još: 

  • 2 smrznuta blok testa ili sveža urolana

Priprema:

BloombergAdria.com

(Trpeza)