Izvor:Foto: Profimedia

BEZ MUKE Kako najlaše oljuštiti paradajz-trikovi zlata vredni

Izvor: Nportal

10.09.2025.

13:50

KORA paradajza može biti "tvrdoglava", tako da se često nešto što bi trebalo da bude samo lagana priprema pre kuvanja ispostavi da je pravo mučenje.

Trikovi sa kojima ćete paradajz vrlo brzo oljuštiti

1. Zagrejte vodu u i pustite da proključa. Za to vreme, napravite krst na kori paradajza nožem, i stavite paradajz u kipuću vodu na 20 sekundi.

Izvadite paradajz iz vode i prebacite ga u posudu sa hladnom vodom i ledom, a rukama jednostavno uklonite omekšalu koru. Na ovaj način možete brzo očistiti veliku količinu paradajza, a oni će zadržati ukus potreban za kuvani paradajz, klasik balkanske zimnice, za koji imamo recept vez konzervansa.

BloombergAdria.com

 

2. Operite i očistite paradajz. Stavite ga u vrećicu, a zatim u zamrzivač i pustite da se zamrzne. Pre kuvanja, ostavite ga da se otopi na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, kora će skoro otpasti sama od sebe, samo je povucite prstima.

BloombergAdria.com

 

3. Treći način je malo komplikovaniji, ali ovo je najbolji način da se paradajz sačuva za kasniju upotrebu. Prvo zagrejte rernu. Paradajz prepolovite i rasporedite na pleh za pečenje. Pecite paradajz 12-15 minuta dok ne postane zlatno-braon. Kada se paradajz ohladi, ogulite kožu, ide vrlo lako.

(Blic žena)