Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja
TRADICIONALNI RECEPT: Gibanica kojoj nećete moći odoleti
15.09.2025.
12:26
GIBANICA je neizostavna na trpezi mnogih porodica.
Idealna je kao doručak ili brzinska večera. Domaćice je serviraju čak i na slavama. Da bi užitak bio lepši, možete je jesti sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Potrebni sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- pola l jogurta
- 2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
BloombergAdria.com
(Trpeza)