Izvor:Foto: Profimedia

MAMINA POSNA PAPRIKA: Idealna za slavu, punjena sojom

Izvor: Nportal

27.09.2025.

14:50

KADA probate posnu punjenu papriku sojom, ostaćete bez teksta! Tačno ćete imati osećaj da jedete meso, a nije, sto puta je ukusnije.

Danas je Krstovdan, praznik koji praznuju brojni pravoslavni vernici i slave kao krsnu slavu. 

Po pravilu, na današnji dan se strogo posti na vodi. Međutim, oni koji slave slavu spremaju bogatiju trpezu. Današnja preporuka je punjena paprika sojom. Ovo jelo je bogato vlaknima i proteinima, a stomačnih problema nećete imati. 

Potrebno je: 

  • 2kg paprika
  • 350gr sojinih ljuspica 
  • 5-7 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • jedna veza peršuna 
  • 1 litar paradajza za kuvanje
  • 1 glavica crnog luka
  • so i biber
  • ulje 
  • čaša vode
  • 100 grama pirinča

Priprema: 

Paprike srednje veličine očistiti od semenki i peteljki, oprati. Potom ostaviti da se ocede. Sojine ljuspice staviti u jednu veću činiju, preliti ključalom vodom da nabubre, posliti. Kada se ohlade dodati, sitno seckani beli i crni luk, šargarepu, peršu. Posliti i pobiberiti. Puniti paprike tako spremljenom smesom.Poređati ih u nauljenu dublju tepsiju, dodati čašu vode i paradajz za kuvanje. Staviti u rernu na 250 stepeni da se peku. Izvaditi posle 45 minuta i služiti kao prilog uz kuvani krompir ili posnu testaninu. Uz njih možete dodati kupus salatu ili cveklu. Prijatno!

BloombergAdria.com