Izvor:Foto: Profimedia

KRMENADLE U SOSU: Beli luk daje poseban šmek!

Izvor: Nportal

05.10.2025.

15:13

KRMENADLE su sočne i meke.

Mnogi nisu ljubitelji belog luka, ali kada probate krmenadle sa njim, oduševićete se. 

Priprema: 

  • 4 krmenadle
  • 3 čena belog luka, sitno seckana
  • sok i rendana korica 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika sveže iseckanog peršuna

Priprema:

Krmenadle najpre natrljajte solju i biberom s obe strane. U posudi pomešajte sok i koricu limuna, beli luk i maslinovo ulje, a zatim prelijte preko krmenadli. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi najmanje 30 minuta, ili još bolje preko noći u frižideru. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i pecite krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Na kraju ih pospite svežim peršunom pre služenja. Ovaj osvežavajući recept savršeno se slaže sa salatom od rukole ili mladim krompirom.

BloombergAdria.com

(Trpeza)