Izvor:Foto: Profimedia
PILE IZ TIGANJA: Hrckavo i ukusno, lepi se za prste!
06.10.2025.
13:17
PILETINU možemo spremati na bezbroj načina, a piletina iz tiganja je stvarno nešto neobično!
Ovako spremljeno pile, biće izuzetno hrckavo.
Potrebno je:
- 1 malo pile
- so
- biber
- 2 kašike ulja
Priprema:
Isecite pile po sredini prsne kosti pa ga otvorite u obliku leptira. Onda ga premažite uljem. Posolite, pobiberite i stavite na tiganj. Zatim zapecite pile po dva minuta, sa svake strane pa pokrijte teškim poklopcem. Zatim pritisnite nečim teškim.Pile raseći po sredini prsne kosti i otvoriti u obliku leptira. Namazati uljem, pobiberiti, posoliti i staviti na tiganj. Pecite pile oko 40 minuta, dok ne postane hrskavo, s tim da ga okrećete na svakih 10 minuta.
BloombergAdria.com