Izvor:Foto: Profimedia

PILE IZ TIGANJA: Hrckavo i ukusno, lepi se za prste!

Izvor: Nportal

06.10.2025.

13:17

PILETINU možemo spremati na bezbroj načina, a piletina iz tiganja je stvarno nešto neobično!

Ovako spremljeno pile, biće izuzetno hrckavo. 

Potrebno je: 

  • 1 malo pile
  • so
  • biber
  • 2 kašike ulja

Priprema: 

Isecite pile po sredini prsne kosti pa ga otvorite u obliku leptira. Onda ga premažite uljem. Posolite, pobiberite i stavite na tiganj. Zatim zapecite pile po dva minuta, sa svake strane pa pokrijte teškim poklopcem. Zatim pritisnite nečim teškim.Pile raseći po sredini prsne kosti i otvoriti u obliku leptira. Namazati uljem, pobiberiti, posoliti i staviti na tiganj. Pecite pile oko 40 minuta, dok ne postane hrskavo, s tim da ga okrećete na svakih 10 minuta.

BloombergAdria.com