Izvor:Foto: Profimedia
PILEĆA MUSAKA: Miriše komšiluk, svi bi da dođu na ručak!
24.10.2025.
10:13
PILEĆA musaka je definitivno bolja i ukusnija od musake sa svinjskim mlevenim mesom!
Piletina je zdravo meso, nije masno, a termički se brže i obrađuje. Pileća musaka ostaviće vas bez daha.
Potrebni sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 kg krompira
- 200 g narendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičice suve majčine dušice
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 šoljica ulja
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Meso isecite na kockice ili sameljite. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa dok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite musaku u rernu nekoliko minuta da se istopi.
BloombergAdria.com
(Trpeza)