Izvor:Foto: Printskrin Fejsbuk/Dragana Radonjić

AMERI U NEVERICI: "E, ovo je NOVAK ĐOKOVIĆ"

Izvor: Nprotal

24.01.2022.

20:04

NOVAK Đoković je nedavno deportovan iz Australije jer je, po mišljenju vlasti, "opasan po zdravlje i red u državi", s tim stavom su se složili mnogi u tzv. "zapadnom delu sveta", ali je onda istinska legenda tenisa rešila da sunarodnicima iz Sjedinjenih Američkih Država "otvori oči".

Đoković je u australijskoj, ali i ne samo tamošnjoj javnosti, prikazan kao "antivakser", čovek koji "svojim ponašanjem stvarno ugrožava druge", u Melburnu se o njemu pisalo kao "bogatašu koji je umislio da može da zaobiđe pravila koja važe za sve", pa su se tako satkane poruke širile planetom u svim pravcima.

Ali, Novak Đoković ne samo da to nije, već je svoju humanost, pa i u pandemijskim danima, više puta pokazivao.

To, naravno, znaju oni koji ga znaju, a i oni koji redovno prate njegove aktivnosti, a sada je na tu temu Americi "rešila da otvori" oči tamošnja zvezda tenisa, Kris Evert.

Evertova je dvaput osvojila Australijan open, na Rolan Garosu je čak sedam puta pobedila u pojedinačnoj, a i dvaput u konkurenciji ženskih parova. Ima i tri titule s Vimbldona u singlu (i jednuu dublu), a na Ju-Es openu je šampionka bila šest puta, od 1975. do 1982. Ova 67-godišnjakinja, koja je na 56 odigrana grend slem turnira čak 52 puta igrala u polufinalu, jedna je od najvećih teniserki u istoriji, pa kada ona nešto kaže, "belim sportom" to odjekuje. A i njenom Amerikom, u kojoj je veoma poštovana, a odnedavno se i vrlo pažljivo posmatraju sve njene objave jer je baš u januaru 2022. saopštila da ima karcinom jajnika.

I, upravo ona je podržala Noleta, pozvavši sve svoje pratioce na društvenim mrežama da pogledaju snimak koji ima naslov "Ovo je Novak Đoković"

Sve u svemu, jedno pravo "otvaranje očiju" onima koji su potpali pod uticaj onih medija - koji su Đokovića prikazivali isključivo kao nekakvog negativca tokom njegove australijske drame okončane proterivanjem.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".