Izvor:Foto: Profimedia, Jutjub printskrin
TRIK STAR VEKOVIMA: Kako da se kiseli kupus ne pokvari?
30.10.2025.
12:06
MNOGI se susreću s problemom da kiseli kupus brzo propadne ili dobije buđ
Ključ uspeha je jednostavan, obična plastična kesa napunjena vodom.
Kako funkcioniše:
Nakon što poređate kupus i prelijete ga salamurama, stavite čistu kesu preko površine i napunite je vodom. Kesa deluje kao poklopac, drži kupus potopljenim i sprečava ulazak vazduha i stvaranje buđi. Jednostavno, prirodno i efikasno bez hemikalija, kupus ostaje hrskav i ukusan mesecima.
BloombergAdria.com
Koristite prokuvanu vodu i krupnu so, čuvajte bure na konstantnoj temperaturi (5-10 °C) i povremeno proverite nivo salamure.
Ovaj stari trik omogućava da kiseli kupus tokom cele zime zadrži svoj kvalitet, ukus i svežinu, a metoda je proverena generacijama.
(Informer)