Izvor:Foto: Profimedia
BAKINE PALAČINKE: Ukus koji se pamti
14.11.2025.
10:55
BAKINE palačinke su nezaoboravan deo našeg detinjstva.
Tanke kao papir, a domaći džem se topi u ustima.
POotrebi sastojci:
- 2 jajeta
- 600 ml mleka
- 100 ml gazirane vode
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 300 g džema po izboru
- 100 g mlevenih oraha
- dve kašike kokosovog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, 300 ml mleka, gaziranu vodu, so i brašno. Na malo ulja u tiganju ispecite palačinke pa ih ostavite sa strane. Zatim ih nafilujte sa džemom i orasima, urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Sipajte ostatak mleka pa ih pospite sa šećerom i pustite da se natope. Pecite palačinke 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa dopecite još 5-10 minuta.
BloombergAdria.com
(Trpeza)