Izvor:Foto: Profimedia

BAKINE PALAČINKE: Ukus koji se pamti

Izvor: Nportal

14.11.2025.

10:55

BAKINE palačinke su nezaoboravan deo našeg detinjstva.

Tanke kao papir, a domaći džem se topi u ustima. 

POotrebi sastojci: 

  • 2 jajeta
  • 600 ml mleka
  • 100 ml gazirane vode
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 300 g džema po izboru
  • 100 g mlevenih oraha
  • dve kašike kokosovog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, 300 ml mleka, gaziranu vodu, so i brašno. Na malo ulja u tiganju ispecite palačinke pa ih ostavite sa strane. Zatim ih nafilujte sa džemom i orasima, urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Sipajte ostatak mleka pa ih pospite sa šećerom i pustite da se natope. Pecite palačinke 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa dopecite još 5-10 minuta.

BloombergAdria.com

 

(Trpeza)