Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Bakina kuhinja
CELA KUĆA MIRIŠE NA LIMUN: Probajte bosanski šeker pare!
16.11.2025.
12:10
BOSANSKI recept za kolač šeker pare će vas oduševiti!
Ovaj kolač je san snnova, budi sećanje na porodična okupljanja. Sočan i pun šerbeta sa aromom limuna koji osvaja na prvi zalogaj.
Potrebni sastojci:
Za preliv (šerbet):
Pomešajte sve suve sastojke, dodajte celo jaje, belance i omekšali puter. Zamesite fino, mekano testo.
U dlanovima formirajte male kolačiće, blago ih spljoštite i poređajte u pleh.
BloombergAdria.com
Premažite ih žumancetom koje ste ostavili sa strane.
Pecite na 200°C oko 25 minuta, dok lepo ne porumene.
U šerpu sipajte vodu, šećer, limun i vanilin šećer. Kuvajte dok ne provri i još kratko pustite da se ukrčka.
Vruće kolačiće prelijte vrućim sirupom. Ostavite najmanje 30 minuta da dobro upiju i omekšaju.
(Trpeza)