Izvor:Foto: Profimedia
SOČNE I MEKE: Kako da se ćufte ne raspadnu
17.11.2025.
14:56
ĆUFTE su omiljene na trpezi mnogih porodica, a domaćice muče brigu kako da se ne raspadnu tokom kuvanja.
U nastavku teksta možete pročitati par saveta kako da ćufte budu sočn i meke u sos paradajzu, a cele.
1. Dodajte prezle
Dodavanje prezli pomaže da ćufte ostanu sočni, ali morate da budete pažljivi. Ako dodate previše prezli biće suve, a ako stavite premalo neće biti dovoljno sočne. Dovoljno je da stavite 3 kašike prezli na 450 g mlevenog mesa.
2. Dodajte jaje
Dodajte jedno blago umućeno jaje na 450 g mesa.
BloombergAdria.com
3. Brašno
Svaku ćuftu uvaljajte u brašno pre prženja, na ovaj način se neće raspadati.
4. Dajte im prostora
Ne pretrpavajte tiganj sa previše ćufti, potreban im je prostor da se isprže.
(Trpeza)