Izvor:Foto: Profimedia

SOČNE I MEKE: Kako da se ćufte ne raspadnu

Izvor: Nportal

17.11.2025.

14:56

ĆUFTE su omiljene na trpezi mnogih porodica, a domaćice muče brigu kako da se ne raspadnu tokom kuvanja.

U nastavku teksta možete pročitati par saveta kako da ćufte budu sočn i meke u sos paradajzu, a cele. 

1. Dodajte prezle

Dodavanje prezli pomaže da ćufte ostanu sočni, ali morate da budete pažljivi. Ako dodate previše prezli biće suve, a ako stavite premalo neće biti dovoljno sočne. Dovoljno je da stavite 3 kašike prezli na 450 g mlevenog mesa.

2. Dodajte jaje

Dodajte jedno blago umućeno jaje na 450 g mesa. 

BloombergAdria.com

 

3. Brašno

Svaku ćuftu uvaljajte u brašno pre prženja, na ovaj način se neće raspadati. 

4. Dajte im prostora

Ne pretrpavajte tiganj sa previše ćufti, potreban im je prostor da se isprže.

(Trpeza)