Izvor:Foto: Profimedia

PIKANTAN OSLIĆ: Pomera granice ukusa

Izvor: Nportal

26.11.2025.

12:32

OSLIĆ je riba koja se najčešće sprema za vreme posta i nalazi se na trpezama posnih slava.

Ovako spremljen oslić se može služiti uz krompir ili pirinač. 

Potrebni sastojci: 

  • 1 kg filea oslića
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike belog brašna
  • 1 kašika ljute tucane paprike
  • so
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

Odmrznutu ribu isecite na komade. Začinite solju i suvim začinom. Napravite smesu od brašna i paprike i začina, pa uvaljajte komade ribe s obe strane u napravljenu smesu. Ostavite ih u frižideru barem sat vremena. Na ulju pržite ribu dok ne dobije bakarnu boju.

BloombergAdria.com

(Trpeza)