Izvor:Foto: Jutjub printskrin

BRENA I NEDA U CENTRU AFERE: Juga brujala, istina se ne zna

Izvor: Nportal

05.02.2022.

13:01

DALEKE 1986. godine pobedu na "Jugoviziji", manifestaciji na kojoj se tada birao jugoslovenski predstavnik na Euroviziji, pobedila je neočekivano hrvatska pevačica Doris Dragović sa pesmom "Željo moja". Ipak, za njenu pobedu vezivao se i jedan skandal.

Favoritima su se te godine smatrale Neda Ukraden sa pesmom "Šaj, rode, šaj" i Lepa Brena sa pesmom "Miki, Mićo". Televizija Zagreb nije dala ni jedan glas Nedi zbog, kako se pisalo, velikog uticaja "Jugotona", koji je pevačica napustila i prešla u "Diskoton".

Mađutim, i Neda i Brena su još pre finala već slavile potencijalnu pobedu. Šuškalo se i da je takmičenje namešteno i da je Nedi pobeda predodređena, ali su mnogi verovali i da će Brena biti pobednica. Ipak, na kraju se nije obistinila ni jedna od ove dve mogućnosti.

BloombergAdria.com

Pesma koju je izvodila Doris smatrala se "preslabom" za Evropu, i neki su je ocenjivali kao pesmu "za Splitski festival", govoreći da Doris nema šta da traži na Evroviziji koja se te godine održavala u Bergenu, u Norveškoj.

Doris je na toj Euroviziji s pesmom "Željo moja" osvojila 11. mesto.

BloombergAdria.com

Cela istina o ovom takmičenju nikada nije rasvetljena, a skandal je vremenom pao u zaborav.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".