Izvor:Foto: Depozitfoto

TAJNE FATALNIH LEPOTICA: 9 jednostavnih trikova za lepotu koje koriste Italijanke

Izvor: Nportal

14.09.2021.

15:54

KADA govorimo o savetima za lepotu i negu kože, Koreanke su obično vodeće dame u toj oblasti, ali zanimljivo je da i Italijanke mogu mnogo toga da kažu o ovoj temi.

Maslinovo ulje je tajno bjuti "oružje"

Svi znamo koliko je maslinovo ulje u italijanskoj kulturi izuzetno važno, ne samo kao neizostavan sastojak u kuhinji već i u kupatilu - zahvaljujući vitaminu protiv starenja - E, i odličnim blagodatima kada je reč o hidrataciji. Možete ga koristiti za negu kože, poput Sofije Loren, ili za negu kose kako biste joj vratili sjaj. 

BloombergAdria.com

Stres je najveći bjuti neprijatelj

Opuštanje i uživanje je za Italijane važan deo života, a stres obično svesno zaobilaze u širokom luku. Kako Italijanke veruju, usled stresa svi izgledaju starije i umornije, zato je važno pronaći način da se stres kanalizuje. A one to rade na najbolji mogući način - čašom omiljenog vina u vreloj kupki.

Nežna, meka koža je "must"

Hidratacija je najvažnija stavka na listi lepote prioriteta svake Italijanke. Zato, one obavezno koriste izuzetno hidratantne kreme i, u cilju već pomenutog opuštanja, gotovo svakodnevno sebe časte masažom kože od glave do pete hranljivim puterima za telo.

BloombergAdria.com

Ne bežite od Sunca

Za razliku od Koreanki, koje izbegavaju Sunce kako bi zadržale porcelanski ten, Italijanke obožavaju da se sunčaju. Kako kažu, bore ćete svakako dobiti i onda zašto ne biste uživali u suncu. Naravno, u obzir dolazi samo pravo sunce, nikako solarijum, a zaštita kože prilikom sunčanja se podrazumeva.

Nemojte slepo pratiti trendove

Ovde se misli na one trendove koji dođu i prođu - oni su večni baš takvi, večni, i Italijanke ih i te kako prihvataju. One veruju da hidratantne i kreme za sunčanje nikada ne izlaze iz mode, baš kao ni prepoznatljiv parfem i ruž za usne. A tu je još jedno sjajno pravilo- ostavite svoje obrve na miru!

BloombergAdria.com

Manje je više

Poput Francuskinja, Italijanke takođe zagovaraju pristup "manje je više" kada je reč o šminkanju. One dozvoljavaju kožu da se diše, ali uz to vole da svoj izgled "začine" sa malo boja - crvenim lakom za nokte ili roze karminom. Ali, to je sasvim dovoljno da izgledaju doterano i prelepo.

Piling od kafe je sjajna stvar za kožu

Osim maslinovog ulja, Italijanke koriste još jedan prirodni sastojak iz svoje kuhinje za negu kože - kafu. Pomešaju je sa kokosovim uljem i dobijaju prirodan, delotvoran piling koji čini kožu zategnutom, hidriranom i zdravom. Osim toga, ovakav piling im takođe pomaže kod uklanjanja celulita.

BloombergAdria.com

Dozvolite sebi čokoladu

Italijanke rado časte sebe crnom čokoladom koja podstiče lučenje hormona zahvaljujući čemu se osećate ne samo bolje, već i izgledate bolje. Ipak, ni u tome ne preteruju.