Izvor:Foto: Instagram printskrin

DECA STALA U ODBRANU NASTAVNIKA "Srpčići" spremaju peticiju

Izvor: Nportal

09.02.2022.

22:22

VEST o suspenziji nastavnika koji je na "Instagramu" postavio sliku sa svojim učenicima uz komentar "Srpčići moji" i podignuta tri prsta, sada dobija drugačiji smer - đaci su stali na njegovu stranu i sada žele da ga zaštite.

Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog sporne objave na društvenoj mreži Instagram. On se slikao sa đacima srpske nacionalnosti kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

To je izazvalo reakcije kako pojedinih roditelja tako i javnosti na društvenim mrežama. Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića i pokrenula disciplinski postupak. Takođe, oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati. 

Nakon objavljene informacije o profesoru, čitaoci "Nportala" koji pohađaju navedenu školu su nas kontaktirali da iznesu i drugu stranu priče.

Roditelj devojčice koja pohađa OŠ "Branko Radičević" nam je ispričao kako su deca pokrenula peticiju da se zaštiti Srojnić koga nazivaju - "omiljenim nastavnikom". Takođe, sva deca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dve stavke u kojima se kaže:

- hteli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije

- u mojoj grupi niko se nije osećao loše

- Moja ćerka ide u istu školu i on im je tamo omiljeni nastavnik i deca su pokrenula peticiju da ga zaštite od tvrdnje samo jedne "uznemirene" majke da ih je on navodno naterao - navodi roditelj koji nas je kontaktirao.

On dodaje i kako deca ističu da ih niko nije naterao i čude se šta je sporno u komentaru "Srpčići moji", postavljajući ironično pitanje "nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji". 

- Inače deca su sjajna. Setili su se da su na početku godine potpisali saglasnost da smeju da se fotografišu i da ih nastavnici fotografišu ako je to u interesu škole i školskih aktivnosti - ističe čitalac "Nportala" koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".