Izvor:Foto: Tanjug/AP

KORONA HARA VLADARSKIM PORODICAMA: Princ Čarls ponovo oboleo

Izvor: Nportal

10.02.2022.

15:05

RAZMAKU od nekoliko sati čak su dva vladara evropskih kraljevstva morala u samoizolaciju. Španski kralj Felipe VI razvio je blage simptome, zbog čega se podvrgnuo testu, dok je danska kraljica Margarete bila pozitivna na testu nekoliko sati nakon što je prisustvovala svečanom otvorenju kraljevske izložbe. Poslednji u nizu je princ Čarls

U samoizolaciju, nakon što su testovi pokazali da su pozitivni na koronavirus, otišla su čak dva vladara europskih kraljevina - španjolski kralj i danska kraljica. Poslednji u nizu zaraženih je princ  Čarls, i to po drugi put, prenose strani mediji.

Španski kralj Felipe VI zaražen je korona virusom i ima blage simptome, saopštila je danas kraljevska palata i dodala da je kralj na sedam dana prekinuo svoje zvanične aktivnosti.

- NJegovo Visočanstvo je dobilo pozitivan rezultat na testu koji je jutros urađen pošto je u utorak kralj osetio blage simptome - navodi se u saopštenju, javlja AFP a prenosi Beta.

Dodaje se da je Felipe VI dobro i da će nastaviti aktivnosti iz svoje rezidencije.

NJegova supruga i ćerka ne pokazuju simptome bolesti i mogu da nastave aktivnosti ali će se pridržavati odgovarajućeg protokola u datoj situaciji, navela je palata.

Španski kralj je poslednjih dana prisustvovao javnim skupovima, kao što su naučne konferencije i radni ručkovi.

I danska kraljica Margrete Druga zaražena je korona virusom i ima blage simptome, saopštila je danas Kraljevska palata i dodala da je kraljica (81) u novembru primila dodatnu dozu vakcine protiv korona virusa.

Margarete Druga, inače veoma popularna u Danskoj i koja je nedavno proslavila 50. godišnjicu od dolaska na tron, morala je da otkaže put u Norvešku. Nalazi se u izolaciji u svojoj palati u Kopenhagenu.

Uprkos ukidanju nekih mera protiv korona virusa, danske vlasti i dalje preporučuju izolaciju od najmanje četiri dana za obolele od korona virusa.

Britanski princ Čarls pozitivan je na kovid-19, saopštila je danas njegova kancelarija.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".