Izvor:Foto: Instagram/natalijatrikfxofficial

NAKON DARE TRIK FX: Izrael iskopirao njihov hit za Evroviziju

Izvor: Nportal

11.02.2022.

12:59

PEVAČICA Dara Bubamara našla se u centru skandala nakon što su španski mediji danima pisali da je njihova pesma plagijat pesme "Ekstravagantno". Međutim, to nije jedini slučaj plagiranja neke od naših pesama za učešće na ovogodišnjoj Evroviziji.

Hit grupe Trik FX iz 2009. godine "Do jaja" iskopirali su ovogodišnji predstavnici Izraela na Evroviziji.

Za razliku od Dare koja je najavila tužbu, Natalija i Sani Trik FX navijaće za Izrael.

Naime, pevač Majkl Ben-David, pobednik izraelskog "X faktora", izvodi numeru "I. M", koju potpisuju njihovi autori. Međutim, pojedini korisnici Tvitera i ostalih društvenih mreža govore da je u pitanju plagijat i da se jasno čuje sličnost između hita grupe Trik FX i ovogodišnjeg predstavnika Izraela na prestižnom takmičenju koje će biti održano u maju u Italiji.

 

- Pobednička izraelska pesma treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizijskih propisa. Ona je ista kao pesma grupe Trik FX - jedan je od komentara na Tviteru.

Natalija i Sani su se ovim povodom oglasili i priznali da im je drago što će se deo njihove pesme naći na Evroviziji.

- Do jaja! Tooo, idemo! Navijamo za Izrael. Pesma im je odlična. Lik je super. Želimo mu dobar uspeh i visok plasman. Nemamo ništa protiv toga što je deo našeg hita iskorišćen za njegovu pesmu. Da je iskopirao celu pesmu, možda bismo i razmišljali o tužbi, a ovako, pošto je samo deo, nema veze... Nama je bitno da je ta pesma hit i da su ljudi sami uočili sličnost - rekli su denseri za "Kurir".

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

#Natalija trik ef iks #Sani Trik FH #Grupa Trik FH #VIP