Izvor:Foto: RTS printskrin

USIJALE SE MREŽE: Voditeljka "Slagalice" u svađi sa akcentima

Izvor: Nportal

18.02.2022.

07:31

KADROVI popularnog kviza "Slagalica", ponovo su glavna tema na društvenim mrežama. Akcentovanje reči na RTS-u večita je tema na društvenim mrežama. Šta je pravilno, a šta nije, jedino može odgonetnuti Pravopis srpskog jezika. U prvom četvrtfinalnom duelu dvoje profesora, Ivane Živković i Bogdana Cvetkovića, pobedu je odneo Bogdan, ali je pažnju gledalaca ponovo privukla voditeljka Kristina Radenković.

Naime, na samom početku takmičarku Ivanu, profesorku srpskog jezika iz Vranja, Kristina je, zbog nedavnih "incidenata" vezanih za akcentovanje na javnom servisu, pitala šta misli o tome, na šta je Ivana samo kratko odgovorila da se i sama trudi da govori pravilno, te pozdravlja govor na kojem insistira ova medijska kuća.

Kada je došao red na igru "Korak po korak" voditeljka Kristina Radenković reč "dasaka" izgovorila je s dugouzlaznim akcentom na drugom slogu, a kako je to izgledalo, možete da čujete u video prilogu od 11:00.

Ovo je bilo dovoljno da se razvije nova polemika na temu akcentovanja reči u srpskom jeziku, a da usput i voditeljka bude meta kritika.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".