Izvor:Foto: Printskrin

REDAK POREMEĆAJ: Alergična sam na seks, sperma mi škodi

Izvor: Nportal

18.02.2022.

10:59

STUDENTKINJA Kloe Louri iz SAD otkrila je da pati od teške alergije na spermu koja ju je ostavlja u 'jakim bolovima'. Devojci, koja ima 18 godina, dijagnostifikovana je preosetljivost na ljudsku semenu plazmu - retka alergijska reakcija na proteine koja se nalaze u većini spermatozoida. Stanje znači da trpi fizičke reakcije kada dođe u kontakt sa semenom, uključujući osećaj 'pečenja' i crvenila, piše NJujork Post.

Kada sperma dođe u kontakt sa mišićima njenog lica, na primer tokom oralnog seksa, to uzrokuje utrnulost, klonulost i privremenu paralizu. Ona može da upravlja svojim stanjem upotrebom kondoma i oprezom u koje seksualne radnje ulazi.

- U suštini, ja sam alergična na seks. To je verovatno bilo moje treće seksualno iskustvo, pre nisam imala kontakt sa semenom, ali sperma mi je nekako pala na kožu, pocrvenela sam i nisam puno razmišljala o tome jer ponekad pocrvenim. Ali onda je tokom drugog susreta sperma bila u mojim ustima i izgledala sam kao da imam Belovu paralizu na pola lica oko tri sata. Bojala sam se da će to biti trajno, izbegavala sam seks.

BloombergAdria.com

Kloe je posumnjala da ima alergijsku reakciju na spermu i posetila je lekara koji je potvrdio stanje.

- Svaki put kad imam spermu u sebi, to se dogodi - kaže Kloe. Ozbiljnost nuspojava varira zavisno od količine sperme sa kojom je imala kontakt, a može da traje od 15 minuta do sat vremena. Uz pomoć kondoma Kloe je uspela da izbegne ozbiljnije reakcije.

Kloe je rekla: - Moram to da otkrijem partnerima poput "usput, postoje neke stvari koje ne mogu da učinim zbog onoga što imam" i čini se da nikome nije smetalo. Misle da je to zapravo zanimljivo, pa mi to nije izazvalo nikakve probleme u vezi."

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".