Izvor:Foto: EPA/D. Milovanović

PRODUŽETAK ŠKOLSKE GODINE: Đaci u klupama nekoliko dana više

Izvor: Nportal

23.02.2022.

14:11

ŠKOLE su zbog, produžetka jesenjeg rasputa za tri, kao i februarskog za dva, u obavezi da nadoknade dva radna dana, uz produžavanje školske godine za tri dana, rečeno iz Ministarstva prosvete.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust je po starom kalendaru trebalo da počn u sredu, 22. Osmaci je trebalo da se od 7. juna. U skladu sa odlukom Ministarstva prosvete, sve se pomera za tri dana.

I srednjoškolci će na raspust otići kasnije. Prema radnijem kalendaru, 22. juna trebalo je da počne letnji raspust za sve učenike srednjih škola na teritoriji Srbije i AP Vojvodine (za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola).

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, učenici u Srbiji su protekle nedelje imali produženi raspust nakon Dana državnosti. Prethodno je bio produžen i jesenji raspust. Korona, kao i prošle školske godine i ove utiče na kalendar školskih aktivnosti.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".