Izvor:Foto: Profimedia

ZA ANU FRANK ZNAMO: Ovo je jedini video koji postoji (VIDEO)

Izvor: Nportal

15.03.2022.

15:18

PRIČA o Ani Frank nikoga ne ostavlja ravnodušnim ni posle toliko vremena. Ovaj video pokazuje malo vedriju stranu priče od one koja će uslediti.

Devojčica od 13 godina, svoje strahove, čežnje, unutrašnje borbe i nadanja gotovo je pesnički opisala u svom dnevniku koji je postao simbol stradanja svih Jevreja tokom Drugog svetskog rata. 

Tog 6. Jula 1942. godine, Ana je sa porodicom otišla u tajno skrovište nesvesna da će tu ostati sve do tragičnog kraja. Želela je da postane glumica, ali je svoje ambicije odlučila da prebaci na novinarstvo.

BloombergAdria.com

 

Samo nekoliko nedelja od oslobođenja, u tajno skrovište Frankovih upala je Zelena policija i celu porodicu odvela u logor. Anina mama je preminula od gladi, a Ana i sestra od tifusa. Imala je svega 16 godina. Anin otac, Oto, preživeo je Aušvic i pronašao dirljiv dnevnik svoje ćerke koji je ubrzo postao lektira deci širom sveta.

Jedini sačuvani snimak Ane Frank sačuvan je na internetu, a u njemu vidimo devojčicu koja veselo gleda venčanje svojih komšija 22. jula 1941. godine pre početka svog užasa.  https://youtu.be/qyFW7GMqcdI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".