Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Novo jutro

MISICU PROGONI MANIJAK: Hoće da me ubije i stavi u zamrzivač

Izvor: Nportal

21.03.2022.

13:43

BIVŠA misica, Sara Damnjanović, proživljava pravu agoniju. Naime, nepoznata osoba preuzela je njene profile na društvenim mrežama, čak je uspela i da ih verifikuje, te da preko njih ostvaruje značajnu materijalnu dobit.

Da stvar bude gora, Sara se svakodnevno suočava sa gnusnim pretnjama smrću, te ona i cela njena porodica osećaju konstantan strah i plaše se najgoreg ishoda.

- Tebe ću ubiti i staviti u zamrzivač. Ne boj se, neće to dugo trajati - samo je jedna od najgorih pretnji koje Sari stižu svakodnevno. NJenoj sestri, dok je bila maloletna, slao je eksplicitan sadržaj.

BloombergAdria.com

Nepoznata osoba, za koju se sumnja da je državljanin Bosne i Hercegovine, ukrala je Sarin identitet na Fejsbuku i stoji iza njenog lažnog profila, koji ima više od 350.000 pratilaca. Da stvar bude još bizarnija, psihopata je uspeo da prevari čak i Fejsbuk, te da verifikuje profil i ostvari na osnovu njenog imena kredibilitet, ali i materijalnu korist.

Sara je gostujući u "Novom jutru" kod voditeljke Jovane Jeremić skupila snage da ispriča detalje celog slučaja:

- Ta stranica se pojavila 2018. godine, dakle baš u periodu kada sam ja krenula da rastem na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu. U tom trenutku sam imala između 100 do 200.000 pratilaca. Mislila sam da je to samo jedan od fan profila i nisam obraćala pažnju na to. Međutim, on je u jednom trenutku toliko porastao da sada broji preko 350.000 pratilaca. Da stvar bude gora, on je u decembru 2021. godine dobio verifikaciju. Tada mi se javio i počeo da me provocira u smislu: "Ja sada imam verifikaciju, sada ćeš da vidiš šta ću ja da uradim!" - započinje razgovor Sara i dodaje:

- Tada je nas dodatno uhvatila panika jer policija za protekle četiri godine ništa nije uradila povodom ovog slučaja, iako je on prijavljen na samom početku. Dakle, kada smo videli verifikaciju i kada su usledile dodatne pretnje, mi smo ga ponovo prijavili policiji. Moji privatni detektivi su ga locirali, ali naravno, nije na meni da ja uzimam slučaj u svoje ruke.

Sara je otkrila da je njena porodica u jednom danu imala preko 400 pokušaja hakovanja njenog profila, te da je zbog toga zasukala rukave i pokušala da proveri da li je još nekog prevario:

- Namestila sam opciju da ja vidim kada se njemu javi neko ko je već poznat. Javio mu se jedan influenser i naveli smo kako neka firma želi saradnju sa mnom, a on se pravio kao da je sve normalno. Dao bi odmah tekući račun i cenu. Tekući račun je proveren, pa smo kasnije otkrili da pripada majci jedne zadrugarke. Još uvek neću reći o kome se radi, ali znamo da je ta žena upućena u ceo slučaj i da zna apsolutno sve - priča Sara i dodaje:

- Znamo da je to osoba iz Bosne i Hercegovine i da postoji više admina koji stoje iza profila. Dakle, nije sam u toj priči. Pretpostavlja se da su tri osobe umešane. Svi su šokirani kako je ta osoba uspela da prevari Fejsbuk i dobije verifikaciju. Dakle, ta osoba je morala da poseduje moj lični dokument, kako je došao do njega, ja ne znam.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

#pretnje ubistvom #Sara Damjanović #misica Sara Damjanović #VIP