Izvor:Foto: Novosti, I. Marinkovi, M. Labudović

URANIJUM, RAT OLBRAJTOVE Kako Rusi pišu o NATO agresiji

Izvor: Nportal

24.03.2022.

16:02

GODIŠNJICA NATO agresije započete na današnji dan 1999. godine ne prolazi neopaženo ni među ruskim medijima

Agencija TASS prenela je izjavu predsednika Državne dume Ruske Federacije, Vjačeslava Volodina, koji je saopštio da "Rusija oseća poseban bol zbog NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju".

BloombergAdria.com

 

- Pre tačno 23 godine građane Jugoslavije probudile su sirene za vazdušnu opasnost. Niko od lidera Sjedinjenih Američkih država i NATO zemalja nije kažnjen, a sadašnji predsednik DŽo Bajden aktivno je podržavao bombardovanje i pozvao na okupaciju Jugoslavije- istakao je Volodin.

S druge strane, Gazeta.ru je na godišnjicu agresije prenela izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojom je čin agresije ocenio kao "užasan, pogrešan, nelegalan i nemoralan".

BloombergAdria.com

 

"Izvestija" je na godišnjicu NATO agresije predstavila biografiju nedavno preminule američke državne sekretarke Madlen Olbrajt. U tekstu se napominje da je slovila za jednu od najtvrđih političarki i da je imala odlučujuću ulogu u sprovođenju agresorske politike prema SRJ. U poglavlju pod nazivom "Teški radni dani" napominje se da su mnogi smatrali NATO agresiju "ratom Olbrajtove".

BloombergAdria.com

 

"Komsomolskaja pravda" obeležila je godišnjicu udarnim naslovom: "Krstareće rakete demokratije: Pre 23 godine SAD su bombardovanje Jugoslavije uništile međunarodno pravo".

BloombergAdria.com

 

U obimnom tekstu pomenute su predratne okolnosti, tok agresije i posledice. Jedan od najupadljivijih paragrafa je onaj koji počinje s ciničnim naslovom "Demokratija sa uranijumom", uz podatak da je bačeno toliko uranijumskih bombi da bi od tog materijala moglo da se napravi 170 atomskih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki 1945.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".