Izvor:Foto: Tanjug/AP

ZAPAD DIŽE UZBUNU: Pišu da se Putin krije u skloništu

Izvor: Nportal

30.03.2022.

16:47

SVET je ponovo u situaciji u kojoj je već bio tokom Hladnog rata. Strah od upotrebe nuklearnog oružja još više uvećavaju sporadične izjave političara - i sa Istoka i sa Zapada.

To pokazuje i tekst britanskog Dejlimejla, koji tvrdi da su Vladimir Putin i ostali ruski lideri, već u nuklearnom skloništu.

Kako navodi portal, Putin se prema teorijama nalazi u skloništu u Surgutu (zapadna Sibirija).

BloombergAdria.com

 

Kako tvrdi pomenuti časopis,ruski zvaničnici su se na takav potez odlučili nakon poruka zvanične Moskve "da će upotrebiti nuklearne rakete ako je ugrožena egzistencija Rusije i ruskog naroda".

Prema istraživanjima Hrista Grozeva, istraživačkog novinara "Belingket" grupe, se i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nalazi u bunkeru u Uralskoj oblasti kod grada Ufa, navodi Dejlimejl.

Podaci pokazuju često kretanja ruskih državnih aviona u toj regiji (oko 1000 kilometara od Moskve), prenosi Dejlimejl. Putnički podaci Ksenije Šojgu, ćerke Sergeja Šojguja, pokazuju da je posećivala tu regiju 22. marta 2022. godine, piše britanski portal.

BloombergAdria.com

 

Ruska strana pak, ne pominje ništa o silasku državnog vrha u skloništa. Da li je u pitanju samo  medijski rat i pritisak sa Zapada, zasad nije moguće utvrditi. Lideri Rusije nastavljaju da komuniciraju sa javnošću pretežno preko PR službi. Nedavno je čak u zapadnim medijima postavljeno pitanje šta je sa Sergejem Lavrovim i zbog čega se ne oglašava uz brojne spekulacije. Tada se ispostavilo da je priča bila prenaglasena, pošto se i sam Lavrov oglasio nekoliko dana potom, čak i za srpske medije, prenose "Večernje Novosti".

Da li je i ovoga puta isti slučaj sa pričom o nuklearnom skloništu, ostaje nam da vidimo.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".