Izvor:Foto: Profimedia

TRIKOVI ZA BRZO REŠENJE Kako ukloniti neprijatan miris obuće?

Izvor: Nportal

01.04.2022.

13:30

NEPRIJATAN miris obuće potiče od bakterija koje su se razmnožile u njima, zbog čega je najbolji način da se on neutrališe. Postoji mnogo trikova koji vam u tome mogu pomoći, a ovi su se pokazali kao najefikasniji.

Mešavina žalfije i lavande

Ukoliko imate listiće žalfije i grančice lavande, možete ih upotrebiti kao sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa iz obuće. Pomešajte ih, pa poređajte po gazištu i ostavite tako da odstoji preko noći, najbolje na nekom otvorenom mestu, kako bi obuća bila izložena svežem vazduhu. Ujutro dobro istresite i bićete oduševljeni učinkom.

BloombergAdria.com

 

Citrusi

Umesto da bacite koru pomorandže ili limuna, obavezno je sačuvajte, pa iseckajte na manje komade i ostavite da odstoji u obući preko noći. Ujutro izvadite koru i ne samo što vaše omiljene patike više neće mirisati neprijatno nego ćete osetiti prelepi citrusni miris.

BloombergAdria.com

 

Soda bikarbona

Veoma je korisna u domaćinstvu, a može da vam pomogne i u neutralisanju neprijatnih mirisa obuće. Sve što je potrebno jeste da sipate po jednu kašiku sode bikarbone u obuću, ali tako pažljivo da je lepo rasporedite duž celog gazišta. Ostavite to da odstoji preko noći, pa dobro istresite i mirisaće kao nova.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".