Izvor:Foto: ATA images

BJELA SA PORODICOM: Sin debitovao, a ćerka i žena - prelepe

Izvor: Nportal

27.09.2021.

12:31

PREMIJERA predstave "Široka zemlja" održana je sinoć u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Šniclerova tragikomedija "Široka zemlja", objavljena je 1911. godine u Berlinu, a iste godine je prvi put izvedena u Folksteatru u Beču.

Osnovna tema komada je kriza braka kroz suptilnu studiju o društvenom moralu i (ne)vernosti.

Prvi put na sceni zaigrao je i sin Dragana Bjelogrlića, Aleksej Bjelogrlić, koji je ujedno postao i stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

Mladi glumac tumačio je lik Otoa, a prema reakcijama ljudi iz publike, odlično se snašao.

Premijeru predstave ispratile su mnogobrojne javne ličnosti, a među njima su se našle i Maja i Mia Bjelogrlić, žena i ćerka Dragana Bjelogrlića, koje su plenile svojom lepotm.

BloombergAdria.com

 

One su iz publike gromoglasnim aplauzom bodrile Alekseja koji je stao rame uz rame sa dobro poznatim glumcima.

"Široku zemlju" su večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu oživeli pored Alekseja koji je debitovao, i glumci Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Srđan Timarov i Tamara Šustić.

BloombergAdria.com

Komad govori o tome kako izgleda dekadencija uoči Prvog svetskog rata, slična situaciji pred kojom se danas ponovo nalazimo - egoizam i usmerenost na same sebe i svoje potrebe, dovešće do smaka sveta...

Reditelj je Marko Manojlović, scenografiju potpisuje Branko Hojnik, kostimografiju Lana Cvijanović i Marija Marković Milojev, a kompozitor je Vladimir Pejković.

Neke od ličnosti koje su upriličile ovaj događaj su i Ivica Dačić, Voja Brajović, Vesna Čipčić, Dragana Mićalović, Tamara Dragičević i mnogi drugi.