Izvor:Foto: Jutjub printskrin

EKSTREMNA ŠTEDNJA: Namerno živi ispod granice siromaštva

Izvor: Nportal

11.05.2022.

15:01

JUTJUBERKA Prepper Princess podelila je svoje savete za smanjenje troškova. Objasnila je da je tokom celog svog odraslog života živela ispod granice siromaštva kako bi ostvarila svoje finansijske ciljeve.

Prepper Princess, autorka knjige "Living on Almost Nothing" objavila je video na Jutjubu u kojem objašnjava svoju taktiku.

- Čuvam svu svoju neželjenu poštu kako bih mogla da je koristim za paljenje vatre i imam Roki boks koji mi pruža na hiljade filmova i TV emisija, a ne plaćam kablovsku - rekla je ona.

Žena koja prati povoljne cene takođe se pobrinula da kupi povoljan dom, pa je tekuće troškove svela na minimum. Kupila je trošnu kuću sa dva kreveta i dva kupatila za samo 67 hiljada dolara.

- Ovako mogu da živim ispod granice siromaštva jer sam to platila gotovinom. Uzela sam sav prihod i prodaju od svoje prethodne kuće i uložila sam ih u berzu pre nego što je berza doživela veliki uzlet pa mi se posrećilo.

- Vrlo je jednostavno. Jedina stvar koje sam kupila nove su sofa, kuhinjski sto i moj krevet. Držim se jednostavne garderobe. Ne kupujem puno odeće. Svoje pidžame dobijem za dolar ili manje u trgovini  polovne robe - dodaje jutjuberka.

Kada je kupila svoj dom bio je dotrajao i trebalo je na njemu puno raditi.

- Kupatilo je bilo u zapuštenom stanju. Umesto da sve menjam, očistila sam ve ce, ogulila i zalepila pločice za samo 24 funte. Kuhinja je kad sam došla ovde bila neupotrebljiva. To je preuređena kuhinja koju sam uglavnom sama radila. Kupujem samo najjeftiniji šampon od 88 centi i najjeftiniji sapun i to je sve što mi stvarno treba. Šampon, regenerator, sapun, brijač i rukavice za piling - objasnila je štedljiva žena.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".