Izvor:Foto: Prinskrin/Instagram/narodno pozorište-u.beogradu

Narodno pozorište dobitnik nagrade ''STEVAN MAJSTOROVIĆ''

Izvor: Nportal

11.05.2022.

18:58

NARODNO pozorište u Beogradu dobilo je nagradu ''Stevan Majstorović'' koja je skoro ustanovljena za doprinos kulturnoj saradnji. Zavod za proučavanje kulturtnog razvitka obeležilo je 55. godina od rada.

Svetislavu Gonciću svečano je uručena specijalna nagrada „Stevan Majstorović“ za doprinos kulturnoj saradnji dve institucije. Dobijena nagrada nosi naziv osnivača zavoda. 

BloombergAdria.com

 

Dodeli nagrade je prisustvovala i Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković. NJena poruka na dodeli nagrade je ova institucija predstavlja svojevrsnu riznicu ideja, teorija i politika značajnih za razvoj kulture.

Gojković je naglasila da ova, da je Zavod bio i ostao stecište razmene mišljenja i akademskih debata, mesto raznovrsnih istraživanja i izrade stručnih i naučnih radova. Takvu instituciju treba negovati. 

BloombergAdria.com

 

- Takav pristup u mnogome je doprineo kvalitetnijem izučavanju kulturne prošlosti, stvaranju mogućnosti za detaljnu analizu trenutnog stanja u kulturi i lakšem određivanju strateških pravaca kulturnog razvoja - istakla je Gojković.

Pomenuti događaj obuhvatio je i izložbu prezentaciju novog sajta časopisa ''Kultura'', obuhvatala izložbu o radu Zavoda i predstavljanje nove digitalne arhive.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".