Izvor:Foto: ATA images

STRAH OD BEKSTVA: Tužilaštvo traži produženje pritvora Šariću

Izvor: Tanjug

12.05.2022.

16:47

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim čclanovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim čclanovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila.

Produženje pritvora traži za sve zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom roku, dok je za uhapšenog advokata Dejana Lazarevića i Duška Mirkovića sud ranije po žalbi odbrane rešenjem otklonio kao razlog za pritvor opasnost od bekstva, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Odluku o produženju pritvora treba do sutra da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

BloombergAdria.com

 

Istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba, od kojih je za sada uhapšeno sedam.

Osim šestorice koji su u pritvoru, i jednog koji je uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici, ostali su trenutno u bekstvu i za njima se intenzivno traga.

Jedan od članova kriminalne grupe Aleksandar Bošković predao se policiji kratko nakon Šarićevog hapšenja, dok je policajac Danilo Stojković uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici i čeka se odluka tamošnjih organa o njegovom izručenju Srbiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo nakon hapšenja da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, južnoj Americi.

Za to ubistvo u Hrvatskoj se vodi postupak protiv dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe - Petra Ćosića i Manuela Vulića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".