Izvor:Foto: Liam McBurnez/Tanjug/AP

DŽONSONOVO PRIZNANJE: Konzumirao kokain i marihuanu

Izvor: Nportal

19.05.2022.

16:46

NADLEŽNI organi u Velikoj Britaniji kaznili su Borisa DŽonsona zbog kršenja Kovid zakona u Dauning stritu, mestu gde živi i radi britanski premijer, s obzirom na činjenicu da su se na toj lokaciji održavale proslave dok su u celoj cemlji na snazi bile restriktivne mere protiv korona virusa, međutim, to nije jedina kontroverzna situacija koja se vezuje za DŽonsonam, budući da su nedaleko od njegovog kabineta pronađeni tragovi kokaina, a da je prilikom jednog intervjua priznao da je konzumirao tu nelegalnu supstancu.

Krajem prethodne godine londonski mediji su objavili vest u kojoj se navodi da su na mnogim mestima u parlamentu pronađeni tragovi kokaina.

Među 11 pomenutih lokacija, na kojima su preko testova za registrovanje droge utrvrđeni tragovi nelegalne supstance, nalazi se i tolaet koji je u neposrednoj blizini DŽonsonove kancelarije.

Da pomenuti incident bude još senzacionalniji doprinosi to što je britanski premijer je u intervjuu 2007. godine priznao kako je jednom prilikom konzumirao kokain.

- Probao sam to na fakultetu i sećam se toga. Nisam osetio nikakav psihoaktivni ili bilo koji drugi efekat - rekao je pre 15 godina DŽonson za britanski DŽi-Kju magazin.

BloombergAdria.com

U daljem razgovoru on je istakao kako ima i iskustva sa uživanjem marihuane.

- Sa tim sam imao susreta u periodu pre fakulteta - naveo je on, dodajući da je smešno to što je konzumaciju znatno smanjio na univerzitetu.

DŽonson je tada rekao kako je u vezi marihuane bio dosta liberalan, ali da se ona dosta razlikovala u periodu kada ju je koristio i u vremenu kada je davao ovaj intervjuu (2007. godine). On je napomenuo da je droga izrazito loša stvar i da ne želi da njegova deca to probaju.

Na pitanje novinara Pirsa Morgana da li bi se i sada (u periodu kada je rađen intervjuu) koristio drogu, sadašnji britanski premijer je odgovorio da ima dovoljno jake "droge" u svom sistemu - adrenalin i tako dalje.

BloombergAdria.com

 

Boris DŽonson je 2019. godine postao premijer Velike Britanije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".