Izvor:Foto: Arhiv Novosti

ŠOTRA NADIGRAO ĆETKOVIĆA: Anegdota sa snimanja Zone Zamfirove

Izvor: Nportal

22.05.2022.

17:10

KULTNI film "Zona Zamfirova" jedno je od najgledajnijih domaćih ostvarenja. Glumac Vojin Ćetković koji je tumačio ulogu kujundžije Maneta otkrio je u jednoj emisiji pojedinosti sa snimanja filma koji su do sada bili nepoznati javnosti.

Glumac je priznao da je morao ozbiljno da se pomuči kako bi što vernije dočarao glavnu mušku ulogu.

– Šotra je u scenariju napisao za Maneta: “Vidi ovog, ovaj je pravi majstor kako igra”. Ja mu kažem: “Dobro, Šotra, kako ću ja ovo da odglumim?”, a on mi odgovara: “Idi na folklor”. I tako sam svake večeri išao na časove i to kod nekog badže koji mi je dodelio da vežbam komplikovano, starinsko kolo.

BloombergAdria.com

 

- Onda dođem posle 10 dana na snimanje i Šotra me pita: “Jesi li uvežbao kolo?”, a ja kažem: “Jesam”. Zatim Nikoli Đuričku i ostalima objasni šta treba da rade, i oni za 15 sekundi odigraju ono što sam ja 10 dana vežbao. Kažem sebi: “Nema veze, sada ću da pokidam”. I krene snimanje, i ja odigram – ispričao je Vojin u jednoj emisiji, pa dodao da je onda usledio šok:

BloombergAdria.com

- Odem do Šotre i kažem mu: “Daj mi da vidim kako sam odradio scenu”. On premota snimak i ja shvatim da je me je snimao do grudi. Kažem mu: “Jesi li lud? Svakog dana snimam 12 sati, nekada i više, a posle toga idem na folklor. Ne znam gde sam, budim se u pet ujutru, a ti mi ne snimiš noge”. Na to će on: “Ajde, bogati, videlo bi se da ne znaš, ovako se vidi da znaš.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".