Izvor:Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU: Koje stvari za bebu treba da budu nove

Izvor: Nportal

24.05.2022.

15:41

NOVOROĐENČAD su neko vreme sklona virusima i bakterijama dok ne steknu imunitet. Tako da bi budući roditelji trebali obratiti pažnju koje stvari za bebu treba da budu sasvim nove, jer neka polovna i korištena ''sitnica'' može izazvati problem.

Gotovo da je poklanjanje stvari od rođaka ili prijatelja čija su deca prerasla odeću postalo sasvim normalno u našoj sredini. Međutim, treba svakako obratiti pažnju šta možete od polovnih stvari da koritite a šta ne. Na nekim stvarima od kojih zavise zdravlje i nega bebe, ne treba nikako štedeti. Bolje je na vreme početi štedeti novac i započeti pripreme za dolazak novorođenčeta. 

Kada za kupanje

Uzimajući u obzir da bebe vrlo brzo presrastu kade za kupanje, polovne kade možete kupiti, ali da su neoštećene. Kupovinom polovne kade uštedećete novac. 

BloombergAdria.com

 

Sto za presvlačenje

Sto za presvlačenje je takođe jedan od predmeta za bebe na kome možete uštedeti novac. Važno je da sto koji je polovan ima sigurnosnu traku. . Ako vam nedostaje prostora, možete da kupite i podlogu za presvlačenje koja će svaki ugao da pretvori u privremenu stanicu za presvlačenje.

Platnene pelene

Navlake i umetnci za pelennj mogu da budi dsasvim higijenski ukoliko vaša mašina za pranje veša ima opciju za dezinfekciju. Ovakve pelene mogu da budu i vrlo pristupačne. 

Pumpe za dojke

Kada je u pitanju kupovina pumpi za dojke, preporučuje se kupovina novih pumpi. Iaoko su skuplje od polovni, bezbednije su za decu i smanjuje se rizik od bakterija i virusa.   

Garderoba

Ne preporučuje se da se previše kupuje odeć za novorođenče, jer deca vrlo brzo rast. Zbog toga je prihvatljivo korićšenje odeće od prijatelja i rođaka koja nije mnogo nošena.   

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".