Izvor:Foto: Tanjug/AP

JUTJUB UKIDA ANTIVAKSERE: Uklanja sadržaj sa dezinformacijama

Izvor: Tanjug

29.09.2021.

17:42

Platforma Jutjub je saopštila da je suspendovala sve video zapise koji sadrže dezinformacije o vakcinama koje se trenutno u upotrebi i koje su odobrile lokalne zdravstvene vlasti ili Svetska zdravstvena organizacija, što je proširenje ranije odluke koja se odnosila na vakcine protiv korona virusa.

Kako piše Vašington post, pozivajući se na potpredsednika Jutjuba za pitanja globalnog poverenja i bezbednosti Meta Halprina, kompanija Alfabet, koja je vlasnik platforme, zabraniće i poznate aktiviste koji se bore protiv vakcina, a to će učiniti ukidanjem nekoliko naloga, prenosi Rojters.

Jutjub je saopštio da će biti uklonjeni kanali koji su povezani sa istaknutim protivnicima vakcinacije, uključujući DŽozefa Merkolu i Roberta F. Kenedija mlađeg, a mera predstavlja proširenje već postojeće politike koja se odnosi na upotrebu vakcine protiv korona virusa.

Ovaj potez dolazi pošto su YouTube i drugi tehnološki giganti, poput Fejsbuka i Tvitera, kritikovani zbog toga što ne čine dovoljno da zaustave širenje lažnih informacija na svojim internet lokacijama.