Izvor:Foto: Profimedia

POTRESNA ISPOVEST Mazala se krvlju da ubica misli da je mrtva

Izvor: Nportal

28.05.2022.

16:18

MIA Seriljo, jedanaestogodišnjakinja koja je preživela nedavni masakr u osnovnoj školi u Juvaldeu u Teksasu, plašila se da će se napadač vratiti po nju, pa se namazala krvlju svoje nastradale drugarice i glumila je da je mrtva.

Ova devojčica je za Si-En-En govorila o svom užasnom iskustvu u učionici u kojoj se dogodila masovna pucnjava u kojoj su ubijeni njeni drugovi i drugarice iz razreda. Pored njih, ubijene su i njene dve nastavnice Eva Mirales i Irma Garsija.

Kako je Mia navela, nastava je za taj dan bila gotova kada su nastavnici saznali da se u zgradi dešava pucnjava, rekla je Mia.

Jedna od nastavnica je otišla da zaključa vrata, ali to je učinjeno kasno jer je ubica već bio tamo. Tada je zapucao kroz prozor u vrata. 

Kako Mia kaže, sve se izdešavalo jako brzo. Nastavnica je ušla u učionicu, a napadač je pošao za njom. 

Potom je ušao u učionicu, pogledao jednu od nastavnica u oči i izgovorio: "Laku noć". Nakon toga je zapucao i prvo usmrtio tu nastavnicu, a potom i drugu, kao i mnoge učenike škole. 

Mia se priseća kako su meci leteli pored nje i navodi da su joj krhotine pogodile rame i glavu. Devojčica je kasnije zbrinuta u bolnici i puštena je sa ranama. Kako navodi, od stresa joj kosa sada opada u pečatima. 

Nakon što je pucao u njenoj učionici, napad je ušao u susednu gde je takođe otvorio vatru. 

Nakon što su pucnji prestali, Mia kaže da je ubica pustio glasnu, tužnu muziku. 

Ona i njena drugarica su nekako uspele da dođu do telefona njihove ubijene učiteljice i pozvale su Hitnu pomoć. Kako navodi, dispečeru je rekla: "Molim vas, dođite, u nevolji smo". 

Namazala se krvlju iz straha

Kako ističe, postojao je strah od povratka ubice pa je umočila ruke u krv drugarice koju je metak pogodio i namazala se krvlju kako bi se pravila da je mrtva. 

Nakon nekog vremena, čula je da policija čeka ispred škole, a za Si-En-En je kroz plač rekla da ne razume zašto nisu ušli i spasili ih. 

Miina majka istakla je da je njena ćerka i dalje u stanju šoka i da ne može da spava. 

Podsetimo, u sredu je osamnaestogodišnji Salvador Ramos u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 učenika i dve učiteljice, a potom je policija ubila njega. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".