Izvor:Foto: Zoran Kršljanin

ONI SU TOMINO BLAGO: Ćerka i sin neguju uspomenu na oca

Izvor: Nportal

30.09.2021.

15:55

FILM "Toma" nalazi se već nedeljama na vrhu liste gledanosti u bioskopima. U njemu su prikazni najupečatljiviji momenti iz pevačevog života i stvaralašta, ali mnogim gledaocima su ostalo je manje poznato da je "večni" Toma imao i dvoje dece. Sin Aleksandar (Saša) i ćerka Žaklina brižno neguju uspomenu na oca. Evo kako oni izgledaju

Danas se navršava tačno 30 godina od smrti neprevaziđenog pevača Tome Zdravkovića. Za razliku od ranije, na godišnjem pomenu posle dugo vremena pojavila se i njegova ćerka Žaklina koja već dugi niz godina živi u Holandiji. .

Žaklinu je legendarni muzičar dobio u braku sa Olgicom, koju je upoznao u zrenjaninskom hotelu "Vojvodina". Veza pevača i lepe crnke brzo se razvijala, ali brak nije dugo trajao. Venčali su se 1963. a razveli nekoliko meseci posle venčanja. 

Ćerka Žaklina prvo je dete Tome Zdravkovića, i iako živi u inostranstvu redovno prati i informiše se o svim događajima koji se održavaju u čast njenog oca. 

BloombergAdria.com

U intervjuu za domaće medije istakla je da oca pamti kao divnu osobu, specifičnog u pozitivnom smislu i emotivnog čoveka. Odrastajući u Puli sa majkom nije imala prilike da češće viđa oca. Tek sa 17 godina posetila ga je i rešila da ostane kod njega. U emotivnom razgovoru istkakla je da su oboje tada imali potrebu da nadoknade izgubljeno vreme, a najupečatljivije scene su joj šetnje sa ocem po prirodi i razgovori o životu i filozofiji. 

Po sopstvenom priznanju od oca je nasledila emotivnost, ali žali što nije i njegov muzički talenat. I pored svega, Žaklina i dalje sa ponosom nosi očevo prezime. 

- Drago mi je što se njegovi hitovi i dalje slušaju jer on živi kroz njih, a sada živi i kroz film o njemu, poručila je Žaklina.

Uspomenu na oca čuva i Tomin sin, Aleksandar Živković, kog je dobio u braku sa suprugom Gordanom. Mnogi se slažu u tome da naslednik liči na oca.

Kada je Toma Zdravković napustio ovaj svet, Aleksandar je imao samo 13 godina. Mnogo je vremena prošlo dok je mali Aleksandar skupio hrabrosti i suočio se sa činjenicom da njegovog oca više nema. https://www.youtube.com/watch?v=79jWdem79-g

Aleksandar je u Torontu završio filmsku školu, a o teškim trenucima kada je ostao bez oca, svojevremeno je govorio ovako:

- Bio mi je šok kada se to desilo. Znao sam da je bio teško bolestan. On je voleo da uživa u životu - sa tugom je govorio Aleksandar pre par godina.

- Kod kuće je bio uvek običan čovek. Tek kada sam posle njegove smrti otišao u Kanadu, pa video da moji prijatelji i njihovi roditelji slušaju njegove pesme, tek tada sam zaista počeo da shvatam koliko je važan moj otac i njegove pesme. S druge strane, ja sam živeo s njim dok je pisao, stvarao sve te poznate pesme. Bio sam tu, pored njega, dok još nisu ni postojale - priča Aleksandar.