Izvor:Foto: Printskrin/Gugl maps/Ilustracija

PRIZNANJE NEZAVISNOSTI Ova država najavila priznanje DNR i LNR

Izvor: Nportal

16.06.2022.

13:39

SIRIJSKI predsednik Bašar el Asad rekao je delegaciji DNR da će uputiti da započne proceduru za zvanično priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, prenosi Telegram kanal Ministarstva informisanja DNR.

- Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je delegaciji DNR oslobođenje većeg dela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR, prenosi RIA Novosti.

BloombergAdria.com

 

Peskov: Moskva će pozdraviti priznanje DNR i LNR

Moskva će pozdraviti priznanje DNR i LNR od drugih zemalja, posebno od Sirije, koja je nama prijateljska, rekao je Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Ruske Federacije.

- Pozdravićemo priznanje LNR i DNR od drugih zemalja, posebno od prijateljske Sirijske Arapske Republike, rekao je Peskov novinarima.

BloombergAdria.com

 

Ranije je i pres-služba zamenika šefa komiteta Državne dume za odbranu Dmitrija Sablina saopštila da je sirijski  predsednik Bašar el Asad predložio Ministarstvu spoljnih poslova zemlje da razmisli o tome kako da izgradi odnose nakon priznavanja LNR i DNR. 

Sablin i Asad sastali su se tokom sastanka koordinacionih štabova Ruske Federacije i Sirije o povratku izbeglica i obnavljanju mirnog života.

Podsetimo, Donjecka i Luganska Narodna Republika su proglasile nezavisnost od Ukrajine 2014. godine. Kao odgovor na ovakvu aktivnost, Ukrajina ih je proglasila terorističkim organizacijama. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".