Izvor:Foto: Tanjug/AP

AVGANISTAN: Talibani formirali bataljon bombaša-samoubica

Izvor: Nportal

03.10.2021.

07:57

O POSTUPCIMA Talibana čuli smo dosta toga mračnog i surovog. Nakon osvajanja Avganistana i proglašenja Emirata, regularna državna vojska popunjena je talibanskim borcima. Sada su se odlučili da zarad zaštite svojih granica formiraju i "regularnu" samoubilačku jedinicu vojske.

Talibani su uspostavili specijalni bataljon bombaša samoubica na severu zemlje kako bi zaštitili granice sa Kinom i Tadžikistanom, rekao je danas zamenik guvernera provincije Badakšan Mula Nisar Ahmad Ahmadi.

- Poseban odred samoubica po imenu Laškar-e Mansur biće raspoređen do avganistanskih granica - citirala je guvernera lokalna novinska agencija Hama Pres.

Kako navodi agencija Tas s, bombaši samoubice iz ovog odreda učestvovali u teroristickim napadima na snage svrgnute vlade i pripadnike međunarodne koalicije koja je bila predvođena Sjedinjenim Američkim Državama.

Još uvek nema zvanične promocije pomenutog bataljona, ali društvenim mrežama cirkulišu slike za koje se tvrdi da su na njima prikazani bombaši-samoubice. 

(Tanjug)
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".