Izvor:Foto: Ilustracija

SKANDAL U C. GORI U zgradi Vlade slika sa albanskom zastavom

Izvor: Nportal

05.07.2022.

11:50

MINISTAR javne uprave Crne Gore Maraš Dukaj izazvao je pometnju u javnosti i na društvenim mrežama načinom na koji je čestitao Dan nezavisnosti američkoj ambasadorki DŽudi Rajzing Rajnke.

Kako ističu nezadovoljni građani na društvenim mrežama, problem nije čestitka nego pozadina koja se nalazi iza Dukaja. Naime, iza njega je, pored crnogorske, istaknuta i zastava Albanije. 

- Ministar javne uprave Maraš Dukaj, iako dolazi iz partije nacionalne manjine (stranka Albanska alternativa), mora znati da kao član Vlade Crne Gore, a posebno kad istupa kao ministar, ima obavezu da zastupa interese države Crne Gore i svih njenih građana/ki bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost - saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje.

-Ukoliko je fotografija nastala u nekom drugom objektu, CGO poziva ministra Dukaja da to javno objasni i da se izvini što koristi u službene svrhe objekte koji mogu izazvati opasne kontroverze u već snažno polarizovanom društvu - zaključili su iz Centra za građansko obrazovanje.

BONUS VIDEO:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1046092","autoplay":0,"shared":true});

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".