Izvor:Foto: N.Ž./Jutjub printskrin/Jutarnji list

MILANOVIĆ O "AFERI 5,00": "Ja sam meta Handžar medija!"

Izvor: Tanjug

05.07.2022.

16:52

AFERA "5,00" potresa Hrvatsku

Hrvatsko Ministarstvo nauke i prosvete pokrenulo je inspekcijski postupak u školi koju pohađa sin predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Povod su tvrdnje "Jutarnjeg lista" da je njegova supruga Sanja Musić Milanović vršila pritisak na direktora, s ciljem da se njihovom sinu zaključene ocene preprave iz četvorke u petice. 

Kako navodi dotični list, ona je uputila 24. juna mejl direktorki škole svoga sina, razrednom starešini i školskom psihologu, u kome kao razlog za promenu ocena navodi nepravilnosti u nastavi matematike.

Taj gest pokrenuo talas reakcija u medijima zbog navodnog pritiska predsednikove supruge kako bi se njihovom sinu povisile dve ocene čime bi prosek svih njegovih ocena bio pet, prenose hrvatski mediji.

Kako navodi Hina, Milanović je danas rekao da nije znao za suprugino pismo školi, dodao da ga on ne bi pisao, a napao je i kompaniju Hanza medija, vlasnika Jutarnjeg lista, zbog objave članka na tu temu.

- Nisam znao. I ne bih branio nešto samo zato što je to napravila moja supruga. Kad radiš ovakav posao to u biti ne znači ništa, međutim, po meni to ovde je puno manje bitno od načina na koji je to kriminalna organizacija Handžar medija pripremila - rekao je Milanović.

Dodao je i da je tim pismom njegova supruga ostavila "brazdu duboku tri metra".

- Da je meni to mama napravila kad sam imao 17,5 godina ja bih poludeo, rekao je Milanović. "Ali mama je mama. E sad, mama je ostavila pisani trag - rekao je Milanović.

Hrvatski predsednik smatra i da meta medijskog sadržaja nije njegova supruga nego on lično.

- Nije ovo radi nje, ovo je radi mene. Nije ona meta - ocenio je Milanović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".