Izvor:Foto: Nenad Živanović/Profimedia

UVEDENE OŠTRE MERE: Ako vršite nuždu u moru, plaćate 750€

Izvor: Nportal

08.07.2022.

17:46

RIGOROZNE kazne.

Turisti na španskoj obali mogli bi da se suoče sa paprenim kaznama od nekoliko stotina evra, ukoliko budu uhvaćeni dok obavljaju nuždu u moru ili u blizini plaže.

Gradske vlasti u Vigu, u regionu Galacija, obavestile su javnost da će svako ko bude uhvaćen dok vrši nuždu u "moru ili na plaži" biti obavezan da plati kaznu od 745 evra.

Gradsko veće je javno uriniranje označilo kao "manji prekršaj" i "kršenje higijenskih i santiranih propisa. Oni planiraju i da postave javne toalete na plažama tokom glavne sezone.

BloombergAdria.com

Zvaničnici su takođe saopštili da bi mogli da odu i korak dalje, te da ne kažnjavaju ljude samo zbog mokrenja na plaži, već i sve žene koje nose bikini van plaže.

Navodno bi svako ko je neprikladno obučen na ulici mogao da dobije novčanu kaznu, a ovom pravilu podležu i muškarci koji ne nose majicu, odnosno šetaju golog torzoa.

U Španiji će takođe pooštriti kazne za sve one koji ostavljaju bilo kakvo đubre za sobom, a zabranjena je i upotreba sapuna ili gelova za tuširanje u moru.

BloombergAdria.com

 

Posetioci plaže koji su uhvaćeni kako se igraju palicom i loptom ili pokušavaju da rezervišu mesto na plaži peškirom, takođe će biti kažnjeni prema zakonskim atktima koji će stupiti na snagu 18. jula.

I na Majorci i Ibici najavljena su nova pravila - turisti će biti ograničeni na samo šest pića dnevno tokom svog "all-inclusive odmora" - tri za ručak i tri za večeru. Svako ko želi više od tri alkoholna pića po obroku, to zadovoljstvo će morati da plati.

(Blic Žena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".