Izvor:Foto:Jutjub printskrin/MUP Republike Srbije

GRUŽA 2022: Održana generalna proba žandarmerije (VIDEO)

Izvor: Tanjug

21.07.2022.

18:40

NA BRANI na jezeru Gruža, održana je generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova

Na brani na jezeru Gruža, održana je generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojoj će biti prikazane taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za funkcionisanje države.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se uverio u spremnost pripadnika Žandarmerije, Helikopterske jedinice i Policijske uprave u Kragujevcu pred sutrašnju vežbu, istakao je da se Žandarmerija kao elitni i borbeni deo Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno obučava i priprema za rešavanje najtežih situacija i da je pokazala da je dobro organizovana, obučena, opremljena i visoko motivisana. https://www.youtube.com/watch?v=gxz5itI1vTg

- Videli smo kako će izgledati naša sutrašnja vežba koju smo nazvali ''Gruža 2022'', ali moglo je da bude ime i bilo koje druge brane. Žandarmerija je pokazala da je dobro organizovana, dobro obučena, dobro opremljena i što je najvažnije veoma visoko motivisana. Nijedan deo naše teritorije, bez obzira gde se nalazila pretnja, ne bi prošao bez intervencije Žandarmerije i ne bi bilo moguće da teroristi ili bilo ko sa takvim namerama zauzme deo naše teritorije, a da mi ne odgovorimo na adekvatan način - kazao je ministar Vulin, saopštio je MUP.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".