STARINSKI RECEPT: Lovačke šnicle naših baka
22.07.2022.
16:29
PREUKUSNE lovačke šnicle pripremite po receptu naših baka.
Ovo je recept za prave lovačke šnicle.
Sastojci za lovačke šnicle:
- 1 kg šnicli bilo da su juneće, bilo da su svinjske
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevene, sitne paprike
- suvi začin ( vegeta ), so i biber
- peršunov i lovorov list
- 200 gr šampinjona
- voda za podlivanje
- još začina po ukusu, po želji tucana ljuta paprika, kurkuma, beli luk
Na ovaj način spremajte šnicle:
Potrebno je izlupati sve šnicle sa jedne i druge strane, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Dok tako spremne šnicle stoje, pomešajte brašno i papriku u jednoj posudi. Dodajte malo ulja. Nešto manje od jednog cm visine. Kada se ulje zagreje smanjite temaparaturu prženja na slabiju. Uvaljajte šnicle u smesu od brašna i paprike pa je spustite u vrelo ulje. Pržite sa svake strane po nekoliko minuta dok šnicle ne dobiju rumenu boju. Potom ih slažite na tanjir.
Vrlo je važno paziti da ulje, paprika i brašno ne izgore. U slučaju da vam se to desi, zamenite novo ulje. U ulje koje je preostalo od prženja stavite jednu i po kašiku mešavine brašna i paprike, ostalo vam je od valjanja šnicli. Propržite par minuta, pa dodajte sedam dl vode ili skuvane supe ukoliko ste pripremili zajedno sa začinima koje ste planirali da stavite.
Zatim složite meso u dobijeni sos i kuvajte na laganoj vatri. Šampinjone takođe iseckajte na listiće i stavite preko mesa. Šampinjoni će se opustiti uz temparaturu na kojoj se jelo kuva.
Potrebno je povremeno drmnuti tiganj kako se šnicle ne bi zalepile za dno.Možete ih viljuškom povremeno okrenuti da se ne bi zalepile. Kuvajte ih nekih sat vremena dok u međuvremenu spremate salatu.
(Najžena.rs)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".