Izvor:Foto: Profimedia

OGLASIO SE MUP: Detalji prevare carinika kompanije "C&A"

Izvor: Nportal

28.07.2022.

13:55

OSUMNJIČENOM je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Vušeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su A. J. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

On se tereti da je, kao odgovorno loce u jednom novosadskom preduzeću prisvojila 1377 čekova građana u vrednosti od 6.872.449 dinara iz blagajne tog preduzeća, koji su joj bili povereni i tako sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Nedostatak tih čekova, kako se sumnja, prikrio je tako što je falsifikovao podatke u informacionom sistemu preduzeća, unoseći nepostojeće čekove kojima je produžavala rokove dospeća.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, nedavno je otkriveno da je kompanija C&A skoro sedam godina švercovala kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra. 

Kompanija C&A otvorila je prvu prodavnicu u Srbiji 2012. godine, a do skoro su poslovali u 14 filijala širom Srbije, uglavnom u šoping centrima. U Srbiji su postali popularni zbog nižih cena.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".