Izvor:Foto: Instagram printskrin/johnnie___boy

OSVOJIO NAS JE U "KENGURU": Prepoznajete li našeg glumca?

Izvor: Nportal

28.07.2022.

22:01

GLUMOM je počeo da se bavi sasvim slučajno.

Još dok je bio student na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti, Nikola Vujović,  dobio je ulogu u predstavi "Cipele od kengurove kože", da bi rolom u filmu "Kad porastem biću kengur" najavio plodan niz kasnijih uloga.

U legendarnom filmskom hitu Radivoja Andrića iz 2004. godine Nikola Vujović je na upečatljiv način odigrao lik Dujeta, strastvenog kladioničara koji u rukama ima tiket svog života. Iste godine briljirao je i kao glavni junak filma "Potera za srećkom".

 

Zapažen je i u serijima "Klan", "Kamiondžije d.o.o", kao i seriji "Nečista krv" u kojoj igra lik Ismail-bega, koja mu je kako je rekao jednom prilikom bila veliki glumački izazov.

BloombergAdria.com

 

Glumac je ranije isticao kako nikada nije planirao da se bavi glumom, te da je kao srednjoškolac radio amaterske predstave samo zbog lepih devojaka.

- Sasvim neplanirano, u srednjoj školi se pojavila mogućnost da se opravdano odsustvuje s časova, a baš u toj dramskoj sekciji okupile su se najlepše devojčice. U roku od odmah sam otišao na njihov sastanak i pridružio im se. Prvo smo radili neki prigodan program za dan Svetog Save, a već sledeće godine sam dobio prvu veću ulogu - izjavio je glumac jednom prilikom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".